HATHA YOGA

Hatha yoga is de meest ouderwetse yogastijl en de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen.  Oorspronkelijk werd het enkel beoefend door monniken die dagelijks aan het mediteren waren en milde lichamelijke oefening nodig hadden om het lichaam gezond te houden.

De klassieke Hatha Yoga asana's zijn ontwikkeld met als doel de interne organen te stimuleren.  Over de jaren heen werd Hatha Yoga steeds meer populair en werden er moderne yoga poses ontwikkeld.  Beweging, volledig leren ademen en ontspanning zijn grondbeginselen die met Hatha Yoga vrij eenvoudig zijn toe te passen in ons dagelijks leven.  De asana's leren ons lichaam, adem en geest samen te brengen, te ervaren en vervolgens te kalmeren en het oordeel los te laten.

Yoga is een levende wetenschap en filosofie die gedurende duizenden jaren is ontwikkeld en deze ontwikkeling gaat ook in onze tijd nog steeds door. In India is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de relatie tussen yoga beoefening en de verbetering van klachten als lage rugpijn, diabetes, astma, migraine en reuma. De resultaten zijn opzienbarend.

Hatha Yoga helpt je om eenheid te ervaren tussen de 2 uitersten, om tegenpolen te verenigen, om balans te ervaren tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen, tussen jezelf en de ander.

De lessen worden op een rustige meditatieve manier gegeven. Iedere les is anders, de houdingen worden meestal los van elkaar beoefend met veel aandacht voor het lichaamsbewustzijn. 

 

Elke houding kan aangepast worden aan jouw niveau.  Je wordt bewuster van je eigen lichaam, je adem, je zintuigen, je gedachten.  Hierdoor ga je je meer thuis voelen, niet alleen in je lichaam maar ook in je hoofd.

 

Na de les krijg je een kopje heerlijke Yogi kruidenthee.

 

Wanneer : zaterdagmorgen van  9.30u tot 10.40u (niet in juli en augustus)

                   maandagavond van  19.30u tot 20.40u

                   woensdagavond van 19.30u tot 20.40u

 

Waar : Rechtestraat 19 in Stokkem. Ingang langs de groene poort.

 

Prijs : Proefles : 5euro

           10-beurtenkaart : 90euro (3maanden geldig)

           Per les : 11euro

 

Meld je even aan 0477-497544 telefonisch of via whatsapp

 

 

 

 

​BAMBOE MASSAGE LOUNGE

© 2014 Bamboe Massage Lounge.  by vlmr studio

  • Facebook Clean Grey