MASSAGES

Op zoek naar een klein beetje rust en stilte? Wil je even weg van alle drukte om je heen? Geef jezelf een klein beetje aandacht.

Het is belangrijk om een moment stil te staan bij jezelf, je gedachten even los te laten en je hoofd leeg te maken.

Boek eens een uurtje rust en relaxatie, je voelt je als herboren. De ware stilte is niet zonder geluiden, maar zonder gedachten….

​Ontspannende relaxmassage
Duur: 65min - prijs:  55 €  Duur: 90 min - prijs:  75


Een volkomen, (h)eerlijk, ontspannende massage, die je lekker loom maakt vlak na de massage, maar je daarna licht, opgeladen en energiek laat voelen, zodat je het dagelijkse leven weer helemaal terug weerwerk kan bieden. Je hele lichaam wordt van kop tot teen door knedende, zachte en warme handen aangepakt. Deze massage geeft een gevoel van rust en heeft een helende werking op lichaam en geest. Deze massage is een fantastische doeltreffende manier om even tot rust te komen en je hoeft echt geen pijnklachten te hebben om een massage te ontvangen. Je voelt zich bewuster van het lichaam als één geheel. Het evenwicht wordt hersteld. De massage zorgt voor vermindering van vermoeidheid, pijnklachten of stress: je ervaart volledige ontspanning op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Door de subtiele energie-uitwisseling is een massage altijd zalig en ontspannend.

 

Deep tissue massage

Duur: 65min - prijs:  55 €  Duur: 90 min - prijs:  75 
Een deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen.  Door middel van diepe massage technieken wordt de energiestroom verbeterd. Zo vloeit alle spanning en stress weg. Deze massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Je lichaam kan tijdens en na de massage pijn doen.

Wanneer de spieren verkrampt zijn is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt de blokkade op lossen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken na de massage, zo voorkom je hoofdpijn.

​Fibromysage

Duur: 65min - prijs:  55€ 
Fibromyalgie is een vorm van reuma die niet de gewrichten treft maar de spieren en het bindweefsel.  Deze aandoening gaat gepaard met chronische pijn en stijfheid verspreid over het lichaam.  De spieren zijn veel te gespannen en dit veroorzaakt spierpijn en pijn aan de hechtingsplaatsen van de spieren en de pezen.

Tijdens de fibromysage (massage voor mensen met fibromyalgie ) worden technieken toegepast die goed zijn voor de nachtrust, voor de pijn in het lichaam en voor de hoofdpijn.

Rug-, nek-, schoudermassage
​Duur: ​40min - prijs: 40€

We belasten onze nek, schouders en rug zo vaak… onbewust. Zorgen, ballast en negatieve energieën worden veelal vastgehouden in deze zonegebieden. Veel mensen zitten vast in de nek-, schouder- en rugstreek. Vaak onder de vorm van verkrampte en pijnlijke spieren en van stijfheid en blokkades in de onderrug. Tijdens een ontspannende rugmassage worden schouders, nek en rug diepgaand gemasseerd waardoor de spieren kunnen ontspannen.

Aan de hand van diverse technieken wordt het spierweefsel bewerkt en losgemaakt. Een ontspannende rugmassage werkt fysiek dus heel ontspannend en rustgevend, wat resulteert in een gezonder lichaam en een ontspannen geest. Deze rugmassage is geen vervanging voor medische hulp… doch in combinatie kan deze formule verzachtend en ontspannend werken.

 

Bamboe massage

Duur: 65min - prijs: 55 €

Laat je verassen met een degelijke bamboe massage. Bamboe massage is een massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van bamboe stokken. De bamboe stokken werken als verlengstuk van de handen, voorarmen en ellebogen. Hierdoor is het mogelijk om een zeer diepgaande massage te geven. Door de uitgevoerde druk kan er veel dieper ingewerkt worden op weefsels en spieren. De spieren worden losgemaakt, het lymfevocht afgevoerd, de spieraanhechtingen soepel gemaakt. Deze massage werkt tegen vermoeidheid en stress en geeft energie en kracht. 

Massage voor 2
​Duur: 90min - prijs: 90 €

Je kan met 2 personen komen voor een massage van 90minuten. Elk wordt dan beurtelings 45 minuten gemasseerd. Je kan je partner, vriend(in), vader, moeder, collega of buurvrouw meebrengen en genieten van een heerlijke lichaamsmassage. 

 

Cupping

Duur: 65min - prijs: 55€ 
Cupping therapie is een behandelwijze die zijn oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde en al duizenden jaren oud is.  Cupping bestaat uit het plaatsen van glazen potten op de huid en creëren een vacuüm door het afzuigen van de lucht.  Cupping bevordert de doorbloeding, spieren en pezen worden soepel, het bevordert de stofwisseling, het versterkt de lymfe-afvoer, het bevrijdt afvalstoffen en laat de huid beter ademen.  Het werkt dieper dan eender welke massage.

Voetreflexologie
Duur: 65min - prijs: 55€ 

Interessant is dat onze beide voeten een afspiegeling zijn van ons lichaam. Ons hele lichaam staat in verbinding met onze voeten. De plaats op de voet waarmee een orgaan, een klier, een zenuw, ...in verbinding staat noemen we 'een reflexzone'. In de voeten vinden we zowel lichamelijke als geestelijke aspecten van de mens terug. Reflexologie herstelt en/of onderhoudt een onbelemmerde energiedoorstroming in ons hele lichaam. Deze energiedoorstroming

is de basis van onze gezondheid. Ziekte is vaak het gevolg van energieblokkades.

Door het geven van de juiste impuls (druk) op de reflexzone gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Het lichaam wordt op deze manier in staat gesteld zich zowel fysiek als geestelijk te herstellen. Men gaat uit van het zelfgenezend vermogen van de cliënt. Voetreflexologie is geen geneeswijze op zich. Het zorgt voor ontspanning en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen en immuniteit. Zo kan herstel bij ziekten versnellen en is daarom zeer geschikt als aanvulling op een reguliere behandeling. Voetreflexologie is goed voor zowel gezonde als zieke mensen.

Hotstone massage
Duur: ​65min - prijs:  60 €  Duur: 90min - prijs:  80 €

De hotstone massage is eeuwen oud, gekend door de Romeinen, de Grieken, de Engelsen, de Inca's en de Indianen. Ook in Azië wordt deze techniek reeds eeuwen gebruikt, het is de voorloper van de acupunctuur. De hotstones zijn basalt stenen, gevormd uit gestolde lava. Ze hebben een hoog ijzer gehalte waardoor ze de warmte goed en lang vasthouden. Bij deze massage stroomt de warmte door het ganse lichaam en dringt diep binnenin. Dit bezorgt een totale ontspanning, je voelt als het ware alle stress wegvloeien. De massage verhoogt ook de werking van het bloed- en het lymfestelsel, het maakt blokkades los.

Coldstone massage
​Duur: ​65min - prijs:  55 €

Een coldstone massage is goed voor het verminderen van zwellingen en ontstekingen en bovendien erg verfrissend op een warme zomerdag. Het masseren van hals en gezicht met koude stenen geeft direct een fris gevoel en een versteviging van de huid. Het helpt het lichaam nog beter de afvalstoffen af te voeren. Het geeft direct voelbare energie, verlicht de pijn en bevordert de spierdoorbloeding en bloedsomloop. Deze coldstone massage is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Indische massage
Duur: 65min - prijs: 55€  

Indische massage is een zeer zachte massagevorm met warme olie. In het Oosten wordt deze massage dagelijks toegepast om de gezondheid te behouden en de energiekanalen open te houden, te zuiveren en te versterken.

De voeten, de handen en het hoofd zijn de belangrijkste punten om spanning uit het lichaam weg te werken. Blokkades worden opgeheven zodat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. Door zijn rustgevende en ontspannende karakter vormt het een uitstekend middel om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Deze massage ontspant de spieren en maakt de huid glad en soepel en versterkt het weefsel. Ze is ontgiftend en stimuleert de bloedsomloop.

Japanse Gezichtsmassage
Duur: ​65min - prijs: 55 €    

Is een volledige lichaamsmassage niet echt iets voor jou, maar wil je toch de ontspannende en verjongende resultaten van een massage ondervinden? Dan is een Japanse nek- en gezichtsmassage een ideale keuze voor jou! Japanse gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsweefsels, drukpunten en meridianen behandelt volgens Japanse medische traditie. Elk deeltje, van je schouders tot je kruin, krijgt de nodige aandacht met specifieke en aangepaste massagetechnieken. Japanse gezichtsmassage is uniek en kan niet vergeleken worden met andere massages. Het is een combinatie van verschillende technieken. De meridianen (energiebanen) op het gezicht worden gestimuleerd alsook de tsubo’s (acupunctuurpunten). Daardoor kan men bepaalde gezichtsproblemen behandelen, overspannen weefsels losmaken, rimpels voorkomen, spanningen loslaten, hoofdpijn, migraine en oorsuizingen verbeteren..

Chinese Hoofd-, Nek- & Schoudermassage
​Duur: ​65min - prijs:  55 €   

De Chinese Hoofd- , Nek- & Schoudermassage is een onderdeel van de Tuina-massage. Tuina-massage is mede ontstaan door zij die wel degelijk de voordelen zagen van het werken op acupunctuurpunten, maar het gebruik van de acupunctuurnaalden niet konden verdragen of als pijnlijk ervoeren. Er wordt dus gewerkt op het manueel stimuleren van de acupunctuurpunten. Deze punten bevinden zich op meridianen. Meridianen zijn een soort kanalen waardoor energie in ons lichaam stroomt. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan. Doordat wij via massage deze punten en meridianen gaan activeren, kan de massage dus ook een energetisch gevolg hebben in ons lichaam. Door het toepassen van de Chinese Hoofd- , Nek- en Schoudermassage kunnen we een energetische harmonie creëren.

De massage wordt bovenop de kledij gegeven, waardoor het gebruik van massageolie overbodig is. Deze massage wordt gegeven in combinatie met voetreflexologie of een relaxmassage.

Intuïtieve massage
Duur: ​120 min - prijs:  100 €  

Deze massage wordt aangepast aan de klant en aan zijn of haar lichamelijke klacht. Dit is een volledige lichaamsmassage waarbij blokkades en spanningen worden weggewerkt. Deze massage ontspant je helemaal en zet al je zorgen aan de kant en is zeer geschikt voor personen met veel stress.

Zwangerschapsmassage
​Duur: ​65min - prijs:  55 €  

Tijdens de zwangerschap kan je lichaam best wat extra aandacht gebruiken. Deze massage zorgt voor een betere nachtrust, verminderde rugpijn en bekkenklachten. Er is ook een afname van stress waardoor ontspannen gemakkelijker wordt. Daarnaast krijgt men soepelere spieren en bevordert het de bloedcirculatie wat ten goede komt van de ongeboren baby. Uit onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat er minder complicaties zijn bij de bevalling.

Moxatherapie
Duur: ​65min - prijs :  55 € (gecombineerd met massage)

Moxatherapie is een zeer populaire Oosterse therapie die energie in de vorm van warmte in het lichaam brengt.

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de Moxa of Bijvoetkruid. Dit Bijvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt.

Het gruis wordt los gebruikt of tot een Moxastaaf gerold. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De Moxastaaf verwarmt de huid en acupuntuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Oorkaarstherapie
Duur: ​30min - prijs:  40 €

De oorkaars-therapie is een oeroude therapie, afkomstig van de Hopi-Indianen uit het Zuiden van Noord-Amerika, waarbij het oor met een holle brandende kaars, op een zachte manier, gereinigd wordt. Dit is van oorsprong een Indiaanse ontspannings-ceremonie. Oorkaarsen worden toegepast bij hoofdpijn, stress, slaapstoornissen, oor- en neusklachten. Deze therapie wordt tegenwoordig ook veel aangewend als een vorm van intense relaxatie.

Thaise voet- en onderbeenmassage
Duur: 65min - prijs : 55 €

Iedereen kent het gevoel van loodzware benen te hebben. Onze voeten dragen ons elke dag, jaar in, jaar uit en we besteden er zo weinig aandacht aan. Weinig mensen zijn zich bewust van het belang van hun voeten en benen voor hun gezondheid en genezing en de heilzame werking die massage hierop heeft. De Thaise voet- en onderbeenmassage is een ontspannende en energetische massage die zich ook richt op de benen tot en met de knie. De massage combineert op unieke wijze een meridiaan- en reflexzonetherapie die ervoor zorgt dat o.a. de organen, zenuwstelsel, lymfesysteem en hormoonstelsel gestimuleerd worden. Omdat je voeten in feite de spiegel van je lichaam vormen, wordt eigenlijk heel je lichaam verwend! Kortom, een Thaise voetmassage activeert het natuurlijk genezingsproces, de doorbloeding en de energiestroming van het hele lichaam. Na afloop zal je op wolkjes lopen.

​BAMBOE MASSAGE LOUNGE

© 2014 Bamboe Massage Lounge.  by vlmr studio

  • Facebook Clean Grey